4 Nisan 2024 Perşembe

Nathan Brutsky

 Tel-Aviv'de yaşayan İsrailli sanatçı.

Sanata meraklı ve bilgili bir adam olan babası, oğlunun okulda yaptığı çizimleri görünce Nathan'ın sanat eğitimi alacak kadar yetenekli olduğuna karar verdiğinde 10 yaşındaydı. Oğul, tüm çocuklar gibi resim yapmak yerine arkadaşlarıyla eğlenmeyi tercih ediyor ancak babası onu günde 2-3 saatini çizim ve resim yapmaya ikna etmeyi başardı.

Sanat ve Tasarım Okulu'ndaki eğitimini tamamladıktan sonra grafik tasarımcı, mimari tasarımcı ve kitap illüstratörü olarak çalıştı. Bu yıllarda Nathan önemli sanatçılarla çalıştı.

Resimlerinde uyum ve taşan ama sakin enerjinin yanı sıra aynı zamanda zarif bir şekilde dengelenmiş ve rafine edilmiş yoğun dokular vurgulanıyor. Dansçılar, çiçekler ve onların sevgi dolu partnerleri her zaman içsel bir ışıkla doludur. Her yaratımda, her fırça darbesinde yaratıcının üslubunun özgünlüğü, kendine özgü tekniği, ifadenin ve yaşam sevincinin şaşırtıcı uyumu keşfedilir.

Kaynaklar:

http://artodyssey1.blogspot.com.es/2013/01/nathan-brutsky.html

http://www.brutskyart.com/


Violin Concertosby Wolfgang Amadeus Mozart; Wolfgang Schneiderhan; Berliner Philharmoniker
Deutsche Grammophon (2864 006)



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Louis Mendrisse

1955 yılında Paris'te doğdu ve halen ikamet etmektedir. Ünlü bir sanatçı olan Jean Mosnier'in oğlu, mesleği babasından öğrenmiştir....